Catalunya Felicita el Kurdistán pel Referèndum d’Independència

 

isediyani

El presidente de Catalunya, Carles Puigdemont, ha felicitado esta mañana al presidente de Kurdistán, Massoud Barzani, por el referéndum de independencia celebrado ayer en la región asiática.

 

     El presidente de Catalunya, Carles Puigdemont, ha felicitado esta mañana al presidente de Kurdistán, Massoud Barzani, por el Referéndum d’Independencia celebrado ayer en la región asiática.

     “Esta mañana he llamado al presidente Barzani para felicitarle por el referéndum de Kurdistán. Nos deseamos mucho éxito”, ha dicho.

     El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha trucat al president del Kurdistan iraquià, Massoud Barzani, per “felicitar-lo” després dels resultats parcials del Referèndum d’Independència celebrat dilluns. Ho ha explicat en una piulada a Twitter, aquest dimarts, en la qual també ha afirmat que s’han desitjat mútuament “un gran èxit”. Per una altra banda, el servei d’Acció Exterior de la Unió Europea ha publicat un comunicat en el qual demana a l’Iraq i al Kurdistan que es “comprometin” a resoldre totes les qüestions polítiques i econòmiques pendents en un “diàleg pacífic i constructiu”. La Unió Europea espera que aquest “diàleg” condueixi a una “solució mútuament acordada” dins del marc de la Constitució.

     Lo ha hecho dos días después de vivir un momento incómodo durante su entrevista en Salvados, cuando Jordi Évole le recordó que, pese su apoyo al derecho de autodeterminación de los pueblos, en 2014 votó que “no” en el Parlament a la celebración de una consulta en Kurdistán. 

     En el comunicat, la UE ha reafirmat el seu suport a la unitat, la sobirania i la integritat territorial de l’Iraq” i ha recordat que va demanar que “el referèndum no se celebrés de manera unilateral”. El portaveu d’Acció Exterior ha lamentat que les demandes fetes en aquest sentit “no hagin estat escoltades”.

     A més, en el text s’indica que “la unitat iraquiana” segueix sent “essencial” en la lluita contra el Daesh, en la “difícil” tasca de reconstruir les zones alliberades i en el “desafiament” de construir un Iraq estable.

     La participació en el referèndum de dilluns s’ha estimat al voltant del 72 %, segons la comissió electoral. Els resultats parcials no oficials publicats en alguns mitjans locals indiquen que més del 90 % dels electors han votat a favor de la independència.

     DIARI DE GIRONA, DIARI DE TARRAGONA,  EL MUNDO, VOZ LIBRE, VOZ PÓPULI, SEDIYANÍ HABER

     26 de SETEMBRE de 2017

 

371 Total Views 1 Views Today
Twitter'da Paylaş     Facebookta Paylaş

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir